Nordsøstien

Start og stop
Den udvalgte del af Nordsøstien starter på Grenen og slutter i Gl. Skagen. En brochure med en detaljeret rutebeskrivelse kan fås på turistbureauerne. 

Tilkørselsforhold
Der køres i bil til Grenens parkeringsplads. 

Længde og tid
Turen er godt 10 km. Og vil tage 3 timer, afhængig af hvor lang tid man opholder sig de enkelte steder. 

Relevante fysiske krav
Det meste af ruten er velegnet til såvel børn som dårligt gående, men der er længere strækninger hvor man går i klitter og sand. Der er ikke mange bakker, og der er mulighed for mange stop undervejs. 
Oplevelsen på ruten: Turen starter ved Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Ved Grenens p-plads er det muligt at tage Sandormen helt ud til spidsen for at starte sin tur der. Man kan opleve, at pælen med Nordsøstiens tegn en dag står 10 m ude i havet, og en anden at den er 8 m inde på land. Herfra går turen langs Nordstrand, og man befinder sig nu på det nordligste punkt i Danmark. På denne lange strandstrækning finder man i efteråret store samlinger af svartbag (måger), knortegæs og sæler. Turen går et langt stykke langs Nordstranden, hvor man ofte kan finde rav og andre spændende ting, som havet tager med op. En af de hyggelige beskæftigelser er også at samle hulsten. Efter en lang strækning langs kysten går ruten lidt ind i naturområdet ved Skagen Odde Naturcenter. Ved Butterbakke (vejen hedder Buttervej, fordi der en gang strandede et engelsk skib fyldt med butter) går turen igen langs stranden. Mange af de 100.000 skibe, der årligt passerer forbi, kan ses fra ruten. Pludselig dukker Højen (Gl. Skagen) op, en smuk lille bydel med gule huse, røde tage og en helt speciel stemning. Gå en tur rundt i byen og tag også turen op på ”Kikkerbakken”. Den Tilsandede kirke kan skimtes og man kan blive helt stolt over hvor langt, man nu har gået. 

Links
Link til mere om Skagens Gren.
 
Se mere om skibe, der ligger udenfor Grenen lige nu. 

Del denne side