Best Practice - Destinationsudvikling og lokal forankring

Regeringen er i samarbejde med KL i øjeblikket i gang med at omstrukturere erhvervsfremmesystemet, hvor kommunerne får en nøglerolle. Kom med til Dansk Turismefremmes konference om destinationsudvikling og lokal forankring med fokus på Best Practice. Turismefremmedagen er årets begivenhed for turistbureauer, kommuner og destinationer. Konferencen tager afsæt i Regeringen og KLs erhvervsfremmearbejde og etablering af en destinationsudviklingspujle øremærket til lokale turismeprojekter i destinationsselskaber. Konferencen finder sted den 20. september 2018 i Viborg.

Der er lukket for tilmelding. Vi glæder os til at se jer!


SE PROGRAMMET OG PRAKTISKE OPLYSNINGER HERUNDER!

09.30: Velkomst

Velkomst v/ Morten Damgaard Nielsen, Formand hos Dansk Turismefremme & Charlotte Kastbjerg, Turistchef hos VisitViborg.

Morten Damgaard vil guide os igennem dagens program som konferencier.

09.45: Domkirkekvarteret - én samlet attraktion

Hør mere om planerne omkring domkirkeområdet i Viborg. Domkirkekvarteret har gode kvaliteter og historisk betydning, som skaber et åbenlyst udviklingspotentiale. Mange aktører har derfor sat sig sammen om at skabe et enestående kulturelt og kulturhistorisk kraftcenter - én fælles attraktion på internationalt niveau med udgangspunkt i kirkemagt, kongemagt og folkets magt. Deres vision er at skabe en ny samlet fortælling om den dramatiske Danmarkshistorie i Viborg. Læs mere om projektet her.

10.15: Rundvisning og frokost

Efter oplægget fra Brian Wiborg følger en fieldtrip til bens, hvor vi skal besøge udvalgte locations i Domkirkekvarteret, heriblandt Viborg Domkirke.

Efter rundvisningen spiser vi en lækker tapasanretning hos det hyggelige Brygger Bauers Grotter. Grotterne er bygget af den ungarske brygmester Peter Bauer, som kom til Viborg i 1868. I dag driver Flemming Lynderup grotterne som et autentisk spisested med tapas, øl- og vinbar.

13.10: Best Practice fra destinationer


Efter frokosten går vi tilbage til konferencelokalet.

Her vil Mads Sand, Sekretariatschef hos Dansk Turismefremme, introducere til resten af dagens Best Practice-program, der fokuserer på destinationsudvikling og lokal forankring. 

13.20: Erhvervsministeriet og KL

Der skal i fremtiden være færre destinationer, og derfor har lokale turistorganisationer den kommende tid til opgave at etablere nye destinationssamarbejder. Anders Thusgaard, Kontorchef hos Erhvervsministeriet og Mette Skovbjerg, Specialkonsulent fra KL vil gøre os klogere på processen og kravene til kommuner og de nye destinationssamarbejder.

14.00: Turistsamarbejdet Kystlandet


Kystlandet er et formelt destinationssamarbejde mellem Horsens og Odder kommune. Helle Rosenberg, Turistchef hos Kystlandet, fortæller om arbejdet med etablering af en nyere destination, hvad man skal være særligt opmærksom på, og hvad der bedst kan fundere et stærkt nyt samarbejde.

Annette Sørensen, VisitNordsjælland

14.25: VisitNordsjælland

Annette Sørensen fra VisitNordsjælland vil dele ud af deres erfaringer og hvad man skal være opmærksom på i destinationssammenhæng.
VisitNordsjælland er et veletableret samarbejde mellem fem kommuner. Annette har været med hele vejen fra opstart til veletableret destination.

15.20: Debat om destinationssamarbejde


Som afslutning på dagen samler vi fælles op med en debat med oplægsholderne, og andre fra destinationssamarbejder, heriblandt Hærvejen. John Hird vil være moderator under debatten, og her vil vi vende de spørgsmål, der måtte være omkring destinationssamarbejder og fremtiden for den danske turisme. Dagen bliver afsluttet kl. 16:00. 

LOKATION

 Turismefremmedag-konferencen foregår hos Aktiv Danmarks Bed+Bike & Golf Denmark certificerede aktør:

Best Western Golf Hotel Viborg
Hans Tausens Alle 2        
8800 Viborg