Trollingfiskeri i Danmark Fishing Denmark

Trollingfiskeri

Foto: Colourbox

Trollingfiskeriet foregår fra både med adskillige stænger og liner bagved i håb om, at en laks eller ørred lader sig friste. Der kastes ikke, men bådens fart gennem vandet styrer blink og woblere bag båden. Trolling kan dyrkes flere steder, men Bornholm er det sted, det dyrkes mest.

Foråret er højsæson for store østersølaks i farvandene omkring klippeøen, og hvert år i april afholder man Danmarks største trolling-konkurrence, Bornholm Trolling Masters, her. Hvis man ikke har sin egen båd, er der flere dygtige skippere og guider, der kan hjælpe med at opfylde drømmen om at fange en blank laks.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.