Søfiskeri i Danmark Fishing Denmark

Søfiskeri

Foto: VisitSilkeborg

Søfiskeri i Danmark byder også på mange muligheder. I enkelte søer, fx Glenstrup Sø og Slivsø, kan man fange søørred, men ellers er det mest gedde, aborre og sandart, der er det primære mål for søfiskerne.

Den lokale turistinformation kan fortælle om mulighederne i området, og om der kræves specielle fisketegn til søerne. Mange steder kan det også lade sig gøre at leje joller og mindre både, hvis man gerne vil fiske fra båd.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.