Put & Take i Danmark Fishing Denmark

Put & Take

Foto: Colourbox

Put & Take fiskeriet i Danmark er meget populært, og der findes et væld af Put & Take søer i hele landet. I disse søer bliver der dagligt, eller ugentligt, udsat ørred til glæde for de betalende gæster.

Man køber et fiskekort på stedet, der giver ret til at fiske i et begrænset tidsrum (fra en time til en hel dag). Reglerne for hvor mange fisk, der må hjemtages, svinger fra sted til sted. Der fiskes primært efter regnbueørreder, men i mange af søerne kan man også fange kildeørred, bækørred og guldørred.

En af de mest effektive metoder i Put & Take søerne er nok at fiske langsomt med et såkaldt "bombarda flåd" og en klump ørreddej, også kendt som "Powerbait", der er rullet rundt om en lillebitte trekrog str. 16. Det aflange bombarda flåd kaster glimrende og er ideelt til aktivt fiskeri, hvor den trækkes ind i ultralangsomt tempo.

Der kan også fiskes med spinnere, blink, woblere eller flue. Enkelte steder tillader man kun fluefiskeri.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.