Medefiskeri i Danmark Fishing Denmark

Medefiskeri

Foto: Colourbox

Medefiskeri er en meget fredelig form for fiskeri, der er velegnet som en familieaktivitet. Udstyret kan bestå af noget så simpelt som en polestang uden hjul og et flåd, mens andre gør meget mere ud af det og anvender flere stænger, elektroniske bidmeldere og en masse andet fiskeudstyr.

Medefiskeri, der kan foregå i søer og vandløb, er bedst i sommerhalvåret. Til medefiskeri anvender man agn såsom regnorm, majs, eller særlige dejkugler, der er lavet til formålet. Suder, brasen og karper er nogle af de arter, fiskerne går efter.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.