Kystfiskeri i Danmark Fishing Denmark

Kystfiskeriet

Foto: Colourbox

Kystfiskeriet er Danmarks mest populære fiskeform. Det er ikke så mærkeligt med de over 7.300 kilometer kyststrækning, som Danmark har at byde på.

Havørreden et det foretrukne bytte, men er ikke en let fisk at fange. Det gør bare belønningen det større, når den endelig landes.

På kysterne går lystfiskere både med flue og spin, og efterår og forår er de bedste tidspunkter. I den rette beklædning kan vintermånederne også bruges, specielt på Bornholm, hvor der hver vinter fanges mange flotte fisk. I det hele taget er øerne såsom Samsø, Ærø, Langeland m.fl. populære mål for lystfiskerudflugter. Om foråret ankommer hornfisken i enorme mængder langs alle kysterne, og her er rigelig fisk til alle. Især rev og pynter med stærk strøm plejer at være gode pladser.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.