Havfiskeri i Danmark Fishing Denmark

Havfiskeri

Foto: VisitDenmark

Havfiskeri er også en meget populær og udbredt fiskeform i Danmark, og mulighederne for at komme til havs er rigtig gode.

Nordjylland er det store havfiskemekka i Danmark. Mange kuttere sejler på endags eller flerdagsture oftest med afgang fra Hanstholm.

I området, der er kendt som "Det Gule Rev" fisker man blandt andet over vrag efter store sej, havkat og selvfølgelig torsk. Sensommeren er højsæson for makrelfiskeriet og hyggelige havfisketure med masser af fangst og god stemning på bådene. 

Det er også meget populært at tage på kuttertur på Øresund, der blandt andet er kendt for sit vinterfiskeri efter store torsk, mens efteråret er fladfisketid. Om sommeren tilbyder mange kuttere skønne aftenture, hvor man typisk fanger mindre torsk, mens man kan nyde solnedgangen over Øresund. 

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.