Å-fiskeri i Danmark Fishing Denmark

Å-fiskeri

Foto: Colourbox

Å-fiskeriet i Danmark er skønt. Laksefiskeriet i fx Storåen, Skjern og Varde Å er mindst lige så godt som i de andre nordiske lande.

Flere og flere udlændinge har da også erfaret dette og rejser gerne til Danmark for at dyrke denne fiskeform. Potentialet blev slået fast i 2009, da der blev fanget en laks i Storåen på 20,1 kilo på flue. Men også stalling- og bækørredfiskeri er populært i de mindre åer, især blandt fluefiskere.

Danmarks største å, Gudenåen, har et utroligt varieret fiskeri, og her fanges - ud over ørred og laks - også sandart, gedde, aborre og en mange andre arter.

Værd at vide!

Agn: Noget, der skal efterligne fiskens mad og samtidig tirre den til at bide på krogen. Kan både bestå af egentlig madding, fx orm og majs, og af såkaldte krogagn, fx spinnere, blink og woblere. 
Flue: En krog hvorpå der er bundet fjer, hår eller andre materialer, så den fx kommer til at ligne et vandinsekt eller en mindre fisk. 
Flåd: Et flåd bruges til at placere maddingen i den rette dybde og som indikator for, om fisken rører ved maddingen. Det er fremstillet af flydende materiale. 
Polestang: En polestang er en lang stang uden hjul hvorpå linen bindes fast i spidsen, og fisken vippes ind til fangeren.