Rute 5: Tour de Genforeningssten på Als

Denne historiske cykelrute tager dig rundt på Als, og forbi 10 genforeningssten.

Denne smukke og historiske cykelrute er på 88,4 km.

Foto: Naviki

Historiske steder du møder på din vej

Mindesmærker på rute 5

På den historiske cykelrute på Als i Sønderjylland kommer du forbi 10 forskellige mindesmærker der har betydning for Genforeningen.

Spis og Sov godt

På cykelturen her på Als, vil du udover smuk natur og historiske steder komme forbi dette skønne overnatningsted

Danhostel Sønderborg Vollerup

Danhostel Sønderborg-Vollerup ligger i den grønne bydel Vollerup i Sønderborg Øst – få minutters kørsel fra den nye motorvej 8 og centrum af den sønderjyske by. Danhostel Sønderborg-Vollerup er indrettet i flere hyggelige huse med i alt 43 værelser – de fleste med eget bad og toilet. Der...

Historien bag Genforeningen af Danmark

Fortællingen om krigen i 1864

For at forstå Genforeningen af Danmark i 1920 er man først nødt til at kende historien om 2. slesvigske krig i 1864. Krigen i 1864 er stadig den dag i dag i mange danskeres bevidsthed.

1864 – 1920: Den tyske tid

De dansksindede nordslesvigere ville hjem De tidligere danske hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg kom efter krigen i 1864 under preussisk styre. Slesvig og Holsten blev nu omdannet til provinsen Slesvig-Holsten.

Genforeningen i 1920

Efter krigen i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen (fra 1871 Tyskland) og Østrig. Den dansk-tyske grænse kom herefter til at løbe lige syd for Kolding.

Aktiv Danmark takker Grænseforeningen og Fotograf Margrethe Petersen for hjælpen og samarbejdet til projektet.