Rute 3: Fredericia til Christiansfeld

Denne historiske cykelrute tager dig fra Fredericia til Christiansfeld, og forbi genforeningssten, Skamlingsbanken, Fredericia Bymuseum og Christiansfeld Centeret.

Denne smukke og historiske cykelrute er på 57,2 km.

Foto: Naviki

Historiske steder du møder på din vej

Mindesmærker på rute 3

På den historiske cykelrute fra Fredericia til Christiansfeld kommer du forbi 8 forskellige mindesmærker der har betydning for Genforeningen.

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken er det højeste punkt i det gamle Sønderjylland. Det højeste punkt, Højskamling, ligger 113 meter over havets overflade.

Fredericia Bymuseum

Fredericia Bymuseum er et kulturhistorisk lokalmuseum, der tager udgangspunkt i Fredericiaområdets historiske udvikling, særligt efter byens grundlægg...

Christiansfeld Centeret

Christiansfeld Centeret er ikke et museum, men i stedet et formidlingscenter. Det er på centeret muligt at få informationer om Christiansfelds spænden...

Spis og Sov godt

På cykelturen i det Jydske, vil du udover smuk natur og historiske steder komme forbi  skønne overnatningsteder og restauranter.

Danhostel Fredericia

er et oplagt feriemål året rundt. Vandrerhjemmet er beliggende i naturskønne omgivelser, midt i Madsby-enge, og med flot udsigt udover et fredet områd...

Kolding Hotel Apartments

Vores lyse og rummelige hotellejligheder i hjertet af Kolding er velegnede både til ferieophold. Her er lys, luft og ekstra god plads til dig.

Villa Gertrud

Vil du overnatte et sted med karakter og charmerende atmosfære? Vil du bo i hjertet af Kolding by og i gå-afstand til det meste? Med sin beliggenhed p...

Den Gamle Grænsekro

Den Gamle Grænsekro er en kongeligt priviligeret kro, der ligger idyllisk mellem mark og natur ved den historiske honningkageby Christiansfeld, som ko...

Tyrstrup Kro

Et vellykket ophold forudsætter noget godt at spise og drikke. På Tyrstrup Kro serveres alt fra enkle små retter til store gourmet middage, alt tilber...

Historien bag Genforeningen af Danmark

Fortællingen om krigen i 1864

For at forstå Genforeningen af Danmark i 1920 er man først nødt til at kende historien om 2. slesvigske krig i 1864. Krigen i 1864 er stadig den dag i dag i mange danskeres bevidsthed.

1864 – 1920: Den tyske tid

De dansksindede nordslesvigere ville hjem De tidligere danske hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg kom efter krigen i 1864 under preussisk styre. Slesvig og Holsten blev nu omdannet til provinsen Slesvig-Holsten.

Genforeningen i 1920

Efter krigen i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen (fra 1871 Tyskland) og Østrig. Den dansk-tyske grænse kom herefter til at løbe lige syd for Kolding.

Aktiv Danmark takker VisitLillebælt, VisitKolding, Grænseforeningen, Fotograf Margrethe Petersen, Skamlingsbanken, Museerne Fredericia og Christiansfeld Centeret for hjælpen og samarbejdet til projektet.