Historiske Cykelruter

Historiske Cykelruter er et nyt tiltag lavet af Aktiv Danmark for historieinteresserede cykelturister. De historiske temaer vil være regionsbestemte og afspejle noget af det der kendetegner områderne hver især. Temaerne vil springe i tid, men alle have fokus på begivenheder eller fortællinger, der er relevante for Danmarks historie. Her på siden vil der løbende blive tilføjet flere temaer.

På ruterne vil cykelturisten blive præsenteret for det pågældende tema, samt de historiske destinationer, cykelturisten møder på de planlagte ruter. Til hver historisk destination er der tilknyttet en fortælling om destinationens historie og betydning for det overordnede tema. Antallet af historiske destinationer vil naturligvis variere fra tema til tema.

På ruterne er der udover historiske destinationer også oplyst inspiration til overnatnings og spisemuligheder.

Aktiv Danmark ønsker alle cykelturister en rigtig god tur!

Fynske Slotte & Herregårde

Fyn er kendt for sine mange slotte, herregårde og godser. Aktiv Danmark har, med tilladelse fra de oplyste slotte, herregårde og godser, lavet en række forskellige cykelruter på Fyn. Disse cykelruter tager dig forbi så mange historiske slotte, herregårde og godser som muligt.

Aktiv Danmark er opmærksomme på at der findes flere slotte, herregårde og/eller godser på Fyn end de der her på siden bliver oplyst om. Flere af stederne bliver benyttet som privatbolig for stedets ejere og er dermed ikke åben for offentligheden.

Til hver rute er der en spændende historisk fortælling om hvert slot, herregård eller gods, som man kan læse om. Derudover er der link til steder hvor man kan overnatte eller få noget godt at spise.

Aktiv Danmark ønsker dig en god tur rundt på Fyn.

Rute 1: Fra Nyborg til Svendborg

På denne historiske cykelrute fra Nyborg til Svendborg kommer du forbi Nyborg Slot og Broholm Slot

Rute 2: Nordfyn

Denne historiske cykelrute på Nordfyn tager dig forbi den romantiske have ved Sanderumgaard, Harridslevgaard Slot og Herregaarden Jerstrup.