Harridslevgaard Slot

Harridslevgaard Slot

Foto: Harridslevgaard Slot

I middelalderen blev Harridslevgaard Slot kaldt røverslottet og skulle efter sigende have været tilholdssted for sørøvere.

Harridslevgaard Slots historie

Harridslev Slot (dengang kaldt ”Haræslef”) bliver nævnt første gang i 1231, i Kong Valdemars Jordebog. Dengang hørte det under Kronens slotte.

I middelalderen blev Harridslevgaard Slot kaldt røverslottet og skulle efter sigende have været tilholdssted for sørøvere. I middelalderen gik vandet helt op til Harridslevgaard og man kunne fra slottet se langt ud over havet. På slotstårnet var der store jernkroge, som man hængte lygter i for at narre skibene på havet til at tro at de så et fyrtårn. Skibene ville derfor sejle mod Harridslevgaard, hvorefter røverne der boede på slottet let kunne stige ombord på de intetanende skibe og tage hvad de ville. Dette fik dog en ende, da kongen havde modtaget mange klager over røverne. Kongen ombragte derefter dem alle.

Harridslevgaad Slot skiftede ejere mange gange, som så mange andre slotte og herregårde gjorde det. I 1589 overtog rigsråd Breide Rantzau den daværende middelalderborg. Han valgte dernæst at rive middelalderborgen ned og i dens sted byggede han den renæssancebygning som stadig står der den dag i dag. Renæssancebygningen stod færdig i 1606.

I tiden efter har Harridslevgaards mure været hvidkalkede, men er den dag i dag ført tilbage til de oprindelige røde munkemursten. Det smukke renæssanceslot står derfor som i 1606.

Praktisk information

Harridslevgaard Slot har sæsonbestemte åbningstider, disse er oplyst på Harridslevgaard Slots egen hjemmeside.

AdresseAssensvej 3, 5400 Bogense