Christiansfeld Centeret

Christiansfeld Centeret

Foto: Christiansfeld Centeret

Christiansfeld Centeret er ikke et museum, men i stedet et formidlingscenter. Det er på centeret muligt at få informationer om Christiansfelds spændende historie, gode oplevelser i byen og anden praktisk information.

Christiansfeld Centeret har grundet 100-års jubilæet for Genforeningen af Danmark lavet en særudstilling ved navn: ”Genforeningen i Christiansfeld”. Udstillingen løber indtil 23. december 2020. På udstillingen kan man lære om de begivenhedsrige dage op til afstemningen i 1920 fra personlige beretninger. Udstillingen indeholder også genstande, fotografier, postkort og afstemningsplakater fra perioden. Hele udstillingen kulminerer med Christian X’s berømte ridetur d. 10. juli 1920, over grænsen ved Frederikshøj lige nord for Christiansfeld.

Udover særudstillingen tilbyder Christiansfeld Centeret også andre spændende arrangementer, med fokus på Genforeningen. Flere at disse begivenheder er blevet rykket grundet Covid-19. Det er derfor muligt at opleve disse arrangementer frem til juni 2021. Arrangementerne er blandt andet byvandringer og foredrag om Christiansfeld og Genforeningen. Find arrangementerne i Christiansfeld Centerets kalender på deres hjemmeside.