Vigtigt information om Campingpas

Campingrådet har fredag den 3. november 2017 indgivet konkursbegæring og har dermed valgt at nedlægge foreningen. Det betyder, at campingpasset udgår, da der ikke længere findes en dansk udbyder. I 2018 vil der derfor ikke kunne sælges campingpas. Dette har naturligvis betydning for jer, der sælger campingpas og -mærker. Nedenfor findes mere information om, hvordan I skal forholde jer i den henseende.

Sådan forholder I jer som forhandler af campingpas og -mærker
Først og fremmest skal I som normalt sende jeres resterende campingmærker (klistermærkerne) tilbage til os. Vi vil herefter fakturere jer for, hvad I har brugt for i 2017. Overskuddet fra 2017 salget videresendes herfra til Campingrådets kurator.Dernæst er der campingpassene. Med Campingrådets ophør udgår campingpasset, og der er på nuværende tidspunkt ikke udsigt til, at der i 2018 vil være et alternativt dansk campingpas. Har I penge til gode i forbindelse med websalg af campingpas, skal I kontakte Campingrådets kurator Martin Høj Lauridsen fra Advokat Gruppen. Se yderligere her.

Spørgsmål: Hvordan kan vi se, hvad vi har til gode for solgte campingpas, når bestillingssiden er lukket?

I skal kontakte kuratoren Martin Høj Lauridsen (tlf. 51 18 66 89 / mail mhl@advokatgruppen.dk) herom, da han har fået adgang til alt, der har med Campingrådet at gøre nu. Så han burde kunne finde ud af jeres antal solgte Campingpas.

Spørgsmål: Får vi stadig fortjeneste for vores salg af campingmærkerne?

I vil som tidligere blive opkrævet penge for antal Campingmærker, I har solgt pr. år. minus jeres fortjeneste for salget af mærkerne (12,50 kr. + moms pr. solgt mærke). Vi har registreret antal købte mærker i løbet af 2017 (så det skal I ikke selv kunne huske), hvor vi så minusser de campingmærker, I sender til os, så I kun opkræves for det, I reelt set har solgt minus jeres fortjeneste. På denne måde vil I som førhen stadig få fortjenesten for salg af campingmærkerne.

Spørgsmål: Hvad er enhedsprisen for fortjeneste ved websalg af campingpasset?

Tidligere har der på fakturaeren fremgået salg af Campingpas på websalg, da Dansk Turismefremme førhen har fået opgørelse fra Campingrådet i forbindelse med det online forhandlersalg og videresendt dem pengene (se nedenfor) - vi har ellers intet med salg af Campingpasset at gøre ellers. I skal i år henvende jer til kuratoren i forbindelse med jeres fortjeneste for 2017-salget af passet. Enhedsprisen på et Campingpas i 2017 er 110 kr. inkl. moms. ligesom sidste år (i jeres faktura fra 2016 vil der stå 88 + 25 % moms, hvilket er 110 kr.).  Fortjenesten for salg af campingpasset er på enhedspris 12,50 kr. + moms ligesom sidste år. 

Når gæsten spørger
Når turister efterspørger et campingpas eller ønsker at købe campingmærker, kan I informere dem om, at Campingrådet er nedlagt, og at campingpasset dermed er udgået. Det er derfor ikke nødvendigt for turisten at medbringe dette på campingstederne.

Spørgsmål: Forsætter de Europæiske Campingpas eller ophører de også? Og hvordan skal jeg vejlede gæsten herom?

Der kommer givetvis et alternativ til det campingpas, vi har kendt. Dansk Turismefremme har erfaret, at der arbejdes på en ny model blandt andre aktører. Men salget af Campingrådets ’Campingkey Europe’ campingpas er indstillet, og der vil i 2018 ikke være mulighed for fornyelse, hverken i Danmark eller i udlandet. Det betyder dog ikke, at der på andre europæiske campingpladser kan kræves et andet campingpas. Det er netop helt op til den enkelte campingplads, om der kræves et campingpas, samtidig er der en del forskellige kort på markedet – og de enkelte kort accepteres ikke alle steder. Dansk Turismefremmes råd vil derfor være, at kunden kontakter den enkelte campingplads og spørger til, om der på netop det sted kræves et campingpas – og hvilket campingpas der i givet fald kræves. Dette gælder særligt for de, som rejser ud i Europa.


Hvis I har yderligere spørgsmål, kontakt sekretariatschef Mads Sand på mads@danskt... eller tlf. 53 53 36 50.

Del denne side