Vigtig information om Campingpas

Campingrådet har fredag den 3. november 2017 indgivet konkursbegæring og har dermed valgt at nedlægge foreningen. Det betyder, at campingpasset udgår, da der ikke længere findes en dansk udbyder. Dette har naturligvis betydning for jer, der sælger campingpas og -mærker. Nedenfor findes mere information om, hvordan I skal forholde jer i den henseende.

Sådan forholder I jer som forhandler af campingpas og -mærker
Først og fremmest skal I som normalt sende jeres resterende campingmærker (klistermærkerne) tilbage til os. Vi vil herefter fakturere jer for, hvad I har brugt for i 2017. Overskuddet fra 2017 salget videresendes herfra til Campingrådets kurator. Dette betyder, at der pt. ikke findes en dansk forhandler af Campingpasset. 

Vi har været i dialog med Camping Key Alliance, der ejer Camping Key Europe. De kunne fortælle os, at Camping Key Europe stadig eksisterer. Lige nu er det ikke muligt at købe Campingpasset i Danmark, men Camping Key Europe arbejder på at gøre det muligt for danske turister at købe Campingpasset direkte igennem dem. I øjeblikket virker linket på deres hjemmeside dog ikke. 

Pt. kan man ikke købe campingmærker i 2018, men vi vil fortsat være i dialog med Camping Key Alliance, og vi melder selvfølgelig ud, når vi ved mere. Dette campingpas vil gælde på udenlandske campingpladser og på de danske campingpladser. Den eneste forskel er, at Campingrådets logo ikke længere vil være i venstre hjørne af kortet. Der vil blot stå Camping Key Europe. 

Har I penge til gode i forbindelse med websalg af campingpas, skal I kontakte Campingrådets nye kurator: Advokat Henrik Bernt Sanders, Amaliegade 10, 1256 København K

Spørgsmål: Hvordan kan vi se, hvad vi har til gode for solgte campingpas, når bestillingssiden er lukket?

I skal kontakte kuratoren Advokat Henrik Bernt Sanders (Amaliegade 10, 1256 København K) herom, da han har fået adgang til alt, der har med Campingrådet at gøre nu. 

Spørgsmål: Får vi stadig fortjeneste for vores salg af campingmærkerne?

I vil som tidligere blive opkrævet penge for antal Campingmærker, I har solgt pr. år. minus jeres fortjeneste for salget af mærkerne (12,50 kr. + moms pr. solgt mærke). Vi har registreret antal købte mærker i løbet af 2017 (så det skal I ikke selv kunne huske), hvor vi så minusser de campingmærker, I sender til os, så I kun opkræves for det, I reelt set har solgt minus jeres fortjeneste. På denne måde vil I som førhen stadig få fortjenesten for salg af campingmærkerne.

Spørgsmål: Hvad er enhedsprisen for fortjeneste ved websalg af campingpasset?

Tidligere har der på fakturaeren fremgået salg af Campingpas på websalg, da Dansk Turismefremme førhen har fået opgørelse fra Campingrådet i forbindelse med det online forhandlersalg og videresendt dem pengene (se nedenfor) - vi har ellers intet med salg af Campingpasset at gøre ellers. I skal i år henvende jer til kuratoren i forbindelse med jeres fortjeneste for 2017-salget af passet. Enhedsprisen på et Campingpas i 2017 er 110 kr. inkl. moms. ligesom sidste år (i jeres faktura fra 2016 vil der stå 88 + 25 % moms, hvilket er 110 kr.).  Fortjenesten for salg af campingpasset er på enhedspris 12,50 kr. + moms ligesom sidste år. 

Når gæsten spørger
Når turister efterspørger et campingpas eller ønsker at købe campingmærker, kan I informere dem om, at Campingrådet er nedlagt, men at Camping Key Europe Campingpasset stadig eksisterer.

Spørgsmål: Forsætter de Europæiske Campingpas eller ophører de også? Og hvordan skal jeg vejlede gæsten herom?

Der kommer givetvis et alternativ til det campingpas, vi har kendt. Dansk Turismefremme har erfaret, at der arbejdes på en ny model blandt andre aktører. Men salget af Campingrådets ’Camping Key Europe’ campingpas er indstillet, og der vil i 2018 ikke være mulighed for fornyelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at der på andre europæiske campingpladser kan kræves et andet campingpas. Det er netop helt op til den enkelte campingplads, om der kræves et campingpas, samtidig er der en del forskellige kort på markedet – og de enkelte kort accepteres ikke alle steder. Dansk Turismefremmes råd vil derfor være, at kunden kontakter den enkelte campingplads og spørger til, om der på netop det sted kræves et campingpas – og hvilket campingpas der i givet fald kræves. Dette gælder særligt for de, som rejser ud i Europa. Camping Key Europe giver mulighed for at sælge Campingpas til både danske og udenlandske turister på deres egen hjemmeside - og I kan derfor altid henvise turisten hertil. Læs ovenstående.


Hvis I har yderligere spørgsmål, kontakt sekretariatschef Mads Sand på mads@danskt... eller tlf. 53 53 36 50.

Del denne side